Nedelja 06.10.2013.
09:41
mozzartsport.com

Superkup Španije: Real prigrabio pehar

 Nikola Mirotić
 

Real je dobro otvorio meč. Poveli su košarkaši Kraljevskog kluba 8:2, a prednost su održavali tokom kompletne prve četvrtine. Imali su i deset poena prednosti, a nakon prve četvrtine prednost je iznosila solidnih osam razlike (29:21).


Ipak, Barsa se nije predavala. Puleni Ćavija Paskvala pojačali su odbranu u nastavku, pa su se u potpunosti vratili u meč. U jednom trenutku imali su čak i prednost od pola koša (42:41), ali je Real poenima Rodrigeza na odmor ipak otišao sa dva poena prednosti - 46:44.


Tokom treće deonice su Kraljevi ponovo igrali samouvereno, diktirali tempo, zbog čega su ponovo stvorili lepu razliku pred početak poslednjih deset minuta. Doduše, Barsa jeste pripretila u nekoliko navrata, ali nije imala snage za novi preokret. Real je u poslednji kvartal ušao sa prednošću od sedam poena razlike - 63:56.


Blaugrana je u poslednjoj četvrtini na mahove igrala dobro, nekoliko puta dolazila do minusa od svega dva poena, ali tim iz prestonice nije nije dozvolio da prokocka vođstvo koje je imao u većem delu susreta. Rodrigez i Mirotić su još jednom pokazali zašto ih mnogi smatraju vođama ove generacije, koja je novu sezonu započela trofejem i najavila sezonu punu uspeha.


Nikola Mirotić je sa 20 poena predvodio Real, Serhio Rodrigez je dodao 18, dok je timu Blaugrane Ante Tomić ubacio 21 poen.

2024 © - Vesti online