Nedelja 06.10.2013.
09:08
Beta

Američke "foke" napale luku u Somaliji

Pripadnici grupe Al Šabab u lučkom gradu Barave
 

Zvaničnik SAD, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da se veruje da je u napadu rano ujutro ubijen jedan od komandanta Al Šababa, ali su pripadnici "foka" bili primorani da se povuku, pre nego što su mogle da to potvrde, preneo je Njujork tajms.

Zvaničnik vojske SAD rekao je za agenciju Asošiejtid pres da su "foke" izvele operaciju u potrazi za ekstremistom iz Al Kaide za kog se sumnja da je povezan s napadom u Najrobiju, ali da nisu uspele da dođu do njega.

Somalska ekstremistička organizacija Al Šabab saopštila je u subotu da su specijalne snage Velike Britanije i Turske u noći između petka i subote napale stratešku bazu te organizacije u luci Barave.

Njujork tajms navodi da je to je bila najznačajnija operacija američkih snaga u Somaliji otkada su pre četiri godine specijalne snage ubile jednog od vođa Al Kaide u toj zemlji Saleha Alija Saleha Nabhana.

List prenosi i da je drugi američki zvaničnik rekao da je operacija u luci Barave planirana pre desetak dana zbog terorističkog napada u tržnom centru Vestgejt u Najrobiju 21. septembra u kojem je ubijeno 67 ljudi.

2024 © - Vesti online