Nedelja 06.10.2013.
04:07
Večernji list

Milan bez mog znanja sinu izvadio srpski pasoš!

Nekad su bili srećna porodica
 


Hrvatska pevačica ogorčena je, jer je pre dve nedelje saznala da je Milan Aleksandru još u aprilu izvadio srpski pasoš bez njenog znanja i saglasnosti, piše hrvatski "Večernji list", te smatra da je njena paranoja da će joj uzeti sina sasvim opravdana.


- Milan je nakon raskida pretio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihovog sina viđa samo u njenom prisustvu jer se plašila da će ga u suprotnom odvesti izvan Hrvatske i da ga neće više vratiti. Dokaz Milanovih loših namera je pasoš koji je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severinog znanja. To je bio ključni dokaz da Milan te pretnje nije izrekao samo u afektu, već da ih je i planirao izvršiti - rekao je Severinin menažer Tomislav Petrović.
 

Prema Zakonu o putnim ispravama Republike Srbije, za maloletnu osobu zahtev za izdavanje putne isprave podnosi jedan od roditelja, uz pismenu saglasnost drugog overenu u opštini ili na sudu.


Izuzetak jeste izdavanje bez saglasnosti drugog roditelja, ako je taj drugi nestao, ako mu je nepoznato prebivalište ili boravište ili je preminuo, odnosno, ako je jednom roditelju sudski dodeljeno starateljstvo ili posebnom odlukom suda, potvrdili su iz pravnog tima Autonomnog ženskog centra u Beogradu.
 

Severina je Milanu potpisala saglasnost na zahtev za državljanstvo njihovog deteta, i za prijavu boravka kada bi bila u Beogradu, ali za pasoš nikada, navode iz njenog PR tima.

2024 © - Vesti online