Nedelja 06.10.2013.
03:29
RTS

Da li će srpski političari moći na Kosovo?

Uvek sam išao na Kosovo i ići ću: Aleksandar Vučić
 

Vučić veruje u pozitivan ishod trojnog sastanka u Briselu i da više neće biti prepreka da srpski zvaničnici tokom kampanje posete Kosovo i Metohiju.


"Očekujem da će prevladati razum i nadam se da će prevladati zdrav razum, a ja sam uvek išao na Kosovo i Metohiju i uvek ću ići", ističe Vučić.
 

I premijer Dačić se nada da će u Briselu biti dovoljno razuma, ali upozorava da će njegovo učešće u pregovorima sa Prištinom biti završeno, ako odluka o zabrani ulaska ne bude promenjena.
 

"U interesu nam je da mirovni proces bude nastavljen i da dođe do pozitivnih rezultata. Optimista sam u smislu da sama činjenica da je sastanak sazvan pokazuje da svi shvataju kolika je težina problema u ovom trenutku, ali ako ta odluka bude nepromenjena s njihove strane, što se mene tiče, moje učešće je završeno", rekao je Dačić.


Upitan da li to znači da će Srbija otići korak nazad u evrointegracijama, Dačić je rekao da Srbija ne može da bude odgovorna za nešto što neko drugi radi i treba da se podeli jasno šta je čija odgovornost.
 

Ministar bez portfelja zadužen za Kosmet Aleksandar Vulin upozorava da jednostrane odluke Prištine ugorožavaju primenu Briselskog sporazuma. Razgovori u Briselu su iznuđeni, jer trebalo bi da predstavnici Srbije na Kosmet idu bez uslovljavanja, ocenjuje Aleksandar Vulin.
 

"Bez Beograda neće biti Briselskog sporazuma i bez aktivnog učešća Beograda neće biti izlaska Srba na izbore na Kosmetu, a ko može bolje i istinitije sve to da uradi i potvrdi nego najviši funkcioneri Vlade Republike Srbije", pita Vulin.
 

Briselski sporazum nije potpisan sa Prištinom, već sa Evropskom unijom koja garantuje njegovu primenu, poručuje Vulin.

2024 © - Vesti online