Subota 05.10.2013.
18:34
Beta

"Vojvodina je zgažena, ponižena i opljačkana"

"Šetnja za Vojvodinu" održana je u Novom Sadu
 

Odžić je na "Šetnji za Vojvodinu", organizovanoj povodom 25 godina od završetka "jogurt revolucije", rekao da je Srbiji potreban novi Ustav koji će biti napisan i po meri Vojvođana.

"Građani Vojvodine nisu glasali za aktuelni Ustav iz 2006. godine. Mi danas preživljavamo teške posledice tog ustava, koji dozovljava da se Vojvodinom trguje i mi se nećemo smiriti dok se pokrajini ne vrati ono što joj je oteto", poručio je Odžić.

Sa skupa je poručeno i čelnicima Pokrajinske vlade da "moraju da vode računa o Vojvodini", jer su zbog toga dobili glasove građana. Predstavnik Vojvođanskog kluba Đorđe Subotić kazao je da je "jogurt revolucija" Vojvodini donela civilizacijsko i ekonomsko uništenje, jer je godinama iz nje pljačkan novac koji je korišćen za finansiranje ratova Slobodana Miloševića.

Dodao je da Vojvodina treba da bude republika u okviru federalne Srbije, što je prema njegovim rečima "najlakši put ka Evropskoj uniji".

Organizatori "Šetnje za Vojvodinu" su članovi Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba, Saveza antifašista Vojvodine i Društva za istinu o NOB i YU, a u centru Novog Sada okupilo se oko 200 građana, koji su prošetali do zgrade vojvođanske vlade zahtevajući promenu ustava i veće ingerencije pokrajine.

Antibirokratska ili "Jogurt" revolucija događaj je kojom je 1988. godine srušeno rukovodstvo pokrajine Vojvodine, nakon masovnih protesta u Novom Sadu, posle čega su na rukovodeća mesta postavljeni kadrovi Slobodana Miloševića.

2024 © - Vesti online