Petak 04.10.2013.
14:14
S. Đurić - Vesti

Zaljubljeni privatno i na ekranu

Lakše je u paru: Miloš Biković i Brankica Sebastijanović
 

Svi strpljivo čekaju da počne snimanje, dok kostimografi brižljivo nameštaju kravatu Milošu Bikoviću, koji tumači lik advokata Radmila. Tu je i Brankica Sebastijanović (studentkinja četvrte godine FDU) koja glumi njegovu suprugu, razmaženu Beograđanku Ljiljanu. Njih dvoje su privatno već četiri godine u vezi, pa im nije bilo teško da dočaraju i ljubav glavnih junaka. Glavnu reč vodi reditelj Ivan Stefanović i poziva glumce da zauzmu svoje pozicije kako bi počele probe pre samog snimanja.
 

Od marta na Prvoj

- Snimanje serije "Samac u braku" počelo je 10. septembra i planiramo da snimamo sedam i po nedelja. Biće osam epizoda, a emitovanje je zakazano za početak marta na Prvoj televiziji. Angažovani su glumci sa kojima sam i ranije radio: Vesna Stanojević, Duda Stojanović, Slobodan Ćustić, Vanja Milačić, kao i dosta mladih glumaca od kojih su neki prvi put na filmu. Snimamo u Beogradu i okolini, Sremskim Karlovcima, kao i u studijima Košutnjak filma - kaže reditelj Ivan Stefanović, koji je radio i serije kao što su "Cvat lipe na Balkanu", "Bela lađa", "Ono naše, što nekad bejaše", "Lift". On je inače i profesor na FDU.

- Ajmo sad svi na svoja mesta. Kad krene muzika, statisti jedan po jedan nek ustanu i počnu da igraju - objašnjavao je Stefanović, koga s pažnjom svi slušaju.


- A sad, dame i gospodo, ples - naredio je Bane, pomoćnik reditelja.
Muzika je počela da svira, statisti su ustali sa svojih mesta i počeli da igraju. U glavnom kadru Miloš i Brankica.


- Ja sad idem da sednem - reče Radmilo i ostavi začuđenu Ljiljanu. Posle bračne razmirice, njoj prilazi mladić koji ju je zamolio je za ples.
- Što da ne - odgovorila je i njih dvoje počinju da igraju.


U trenutku kad joj je mladić izjavio ljubav, Ljiljana je rekla da je boli glava, pa je otišla da sedne. Za to vreme Biković je ponavljao tekst za sledeću scenu, posmatrajući svoju partnerku. Davao je i neke sugestije reditelju.


- Stop, ovo je dobro. Idemo još jednom da probamo, pa da snimimo scenu - rekao je Stefanović. Posle nekoliko ponavljanja scena je završena, a salom se prolomio aplauz. Svetla su se nakratko ugasila, a glumci se povukli u garderobu da predahnu. Za to vreme nastavljeno je snimanje sa statistima.
 

Detalj sa snimanja u Beogradu
 

Miloš Biković je u garderobi sa koleginicima Brankicom i Vesnom Stanojević.
- Igram Radmila, on je palanački advokat koji se zaljubljuje u razmaženu Beograđanku. Serija prati razvoj njihovog odnosa od venčanja do ljubavi. Iako se te dve stvari podrazumevaju, ovde je drugačije. Drama u pravom smislu biće kad uđemo u studio.

Dogovor: Miloš Biković i reditelj Ivan Stefanović

Za sada smo malo u stisci sa vremenom i moram da budem maksimalno koncentrisan. Naporno jeste, ali je lepo - kaže Biković, koji ima pune ruke posla. Nedavno je snimao seriju "Ravna gora", "Montevideo 2", kao i film sa Nikitom Mihalkovim, a koji će se pred publikom naći iduće godine.


Na pitanje da li je teže raditi u pozorištu ili na filmu, mladi glumac je rekao:
- Ne može to da se poredi, jer je dosta različito. To je kao da upoređujete stoni tenis i tenis - rekao je mladi glumac i vratio se na set.

2024 © - Vesti online