Petak 04.10.2013.
03:38
Beta

Stefanović: Hitno smeniti Vulina i Đurića

Građanska inicijativa Srpska kritikukovala Borislava Stefanovića (desno)
 

Stefanović, koji je i bivši šef pregovaračkog tima Beograda za pregovore sa Prištinom, rekao je agenciji Beta da Đurićeva izjava da je za Hašima Tačija svako ko ne glasa za Građansku inicijativu "Srpska", jako opasna i govor mržnje.

"To je radikalski manir podele Srba i Đurić zbog toga hitno mora da ode", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Stefanović je naveo da listu "Srpska" podržava država Srbija i upitao da li to znači da su oni koji nisu na toj listi antidržavni elementi i da podržavaju Tačija.  "Da li je to isti onaj Tači sa kojim se rukuju i pregovaraju, što je u redu, ali zar nisu rekli da će pre nebo pasti nego što će se Nikolić rukovati sa Tačijem", rekao je Stefanović.

On je istakao da DS podržava masovan izlazak na kosovske lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

"Mi imamo svoju listu Građanska inicijativa 'Demokratija' u velikom broju opština severno i južno od Ibra, ali nas niko nije zvao, osim u malom broju opština, da budemo na centralnoj listi", rekao je Stefanović.

Oglasila se i Građanska inicijativa Srpska, koja je pozvala funkcionera Demokratske stranke Borka Stefanovića da prestane sa optuzbama na račun savetnika predsednika države Marka Đurica, jer, kako ocenjuje, u njegovim izjavama nema podele kosovskih Srba, već okupljanja oko jedne ideje i institucija države Srbije.

2024 © - Vesti online