Četvrtak 03.10.2013.
13:54
sportal.rs

NHL: Pobeda Detroita, goleada Kolorada

Žestoko: Nikolaj Kulemin (Toronto) i Maksim Talbot (Filadelfija)
 

Domaćini su razgalili svoje navijače trijumfom od 6:1, a blistao je tandem Kolorada O`Rajli-Mekkinon.

Takođe, novi trener Avelanša Patrik Roj imao je fantastičan debi na klupi ekipe iz Denvera. Kolorado je igrom koju je prikazao mogao i ubedljivije da slavi, a na kraju je bio i milostiv, maltene dopustivši "moćnim patkama" da postignu počasni gol na sedam sekundi pre kraja utakmice, kada je Džejkob Silferberg bio strelac. O`Rajli je imao po gol i asistenciju, MekKinon se sa dva uspešna dodavanja koncentrisao na razigravanje saigrača, dok je odličnu rolu imao i Varlamov na golu sa 35 intervencija.

Sa pobedama na startu sezone nastavio je Toronto. Posle trijumfa u Montrealu u velikom kanadskom derbiju na startu sezone, Mejpl Lifsi su slavili u Filadelfiji protiv Flajersa sa 3:1. Bernije je na golu Toronta ulio neophodno samopouzdanje ostatku tima sa 31 odbranom, odnosno 96,9 odsto uspešnosti, a Filadelfiju je u poslednjoj trećini sa dva gola slomio Dejv Boland.

U poslednjem meču sinoćnjeg programa Detroit Red Vings je slavio na svom ledu protiv Bafalo Sejbrsa u malom lokalnom derbiju - 2:1. Samjuelson i Dacjuk su golovima u prvoj trećini doneli, ispostavilo se, nedostižnu prednost "crvenim krilima", dok je u finišu utakmice Girgensons spasao čast Sejbrsa.

2024 © - Vesti online