Četvrtak 03.10.2013.
11:17
BETA

Metalac želi plasman u Superligu Srbije

 

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Mišković (35), koji je ekipu preuzeo tokom superligaškog takmičenja u sezoni 2012/2013, ocenio je da će KLS biti ujednačena po kvalitetu ekipa.

O eventualnom pokušaju da se plasiraju u Jadransku ligu, klupski čelnici kažu da je to "nemoguća misija" s obzirom na skroman budžet koji klub ima, te da ni Hala sportova podignuta 1972. ne ispunjava uslove za takmičenje u regionalnoj ligi.

Metalac je od pojačanja angažovao krilnog centra Stanoja Kneževića iz OKK Beograda i beka Ognjena Kužetu iz novosadske Vojvodine, a zadržao je gotovo kompletan sastav iz prošle sezone sa bekom Bojanom Bakićem na čelu.

Nedostaju bekovi Dragan Mitrović i Stefan Živanović, koji su angažman potražili u inostranstvu, kao i krilni centar Stefan Balmazović, koji je postao član Radničkog iz Kragujevca. U Metalcu neće igrati ni crnogorski reprezentativci Slavko Vraneš i
Vladimir Dašić.

Novinarima je rečeno kako se Metalcu poslednjih dana "nudi dosta dobrih igrača", ali da je procena odgovornih u klubu da je postojeći sastav kadar da se plasira u Superligu Srbije. Metalac u prvom kolu KLS, u subotu (19.30), dočekuje OKK Beograd.

2024 © - Vesti online