Četvrtak 03.10.2013.
11:17
Beta

"Osumnjičeni tinejdžer se nožem branio od nasilnika"

Advokat tvrdi da nije u pitanju teško ubistvo u pokušaju već samoodbrana
 

Sukob maloletnika je izbio posle završetka nastave u utorak uveče kod Ekonomsko-trgovinske škole, a B.B. je nožem ranio četiri učenika, od kojih jednog teško.

Fetahović je u izjavi Sto plus radiju ocenio da je klima stvorena u javnosti doprinela da tužilac delo kvalifikuje kao teško ubistvo u pokušaju, u sticaju s delom nasilničkog ponašanja, a da sudija za maloletnike odredi pritvor "učeniku koji nije imao problema sa zakonom".

"Takva kvalifikacija krivičnog dela zahteva određivanje pritvora koje se kod maloletnika gotovo nikada ne zahteva, jer se u zakonu predviđa kaznu do 40 godina zatvora. Postojalo je niz drugih mera koje je sudija mogao izreći, ali je zbog javnosti to morao biti pritvor", ocenio je advokat i naglašava da su mediji potpuno ignorisali da je B.B. napadnut i da su ga dečaci koje je ranio, "udarali nogama, pesnicama i pendrekom po glavi, grudnom košu i ramenu".

"Gumena palica (pendrek) je nađen na licu mesta, a DNK analiza će utvrditi kome je pripadala", naveo je branilac.

Fetahović tvrdi da je nađena palica kojom je povređen maloletni B.B, dovoljan dokaz da se on branio od napadača.

"Četvrti povređeni uopšte nije učestvovao u svađi. On je prijatelj maloletnog B.B. i sa njim je u veoma dobrim odnosima. Maloletnom B.B. nije poznato kako se on našao tu i kako je uopšte i povređen", dodao je advokat.

2024 © - Vesti online