Četvrtak 03.10.2013.
00:34 >> 00:36h
mozzartsport.com

Grupa C: Mitru ne ide, Mitroglu rešeta!

 Aleksandar Mitrović sa loptom (Anderleht)
 

Srpskom reprezentativcu Aleksandru Mitroviću posle odličnog početka u Anderlehtu je sve krenulo naopako! Zbog suspenzije ne igra u domaćem šampionatu, a kada se vratio na teren u Ligi šampiona bio je jedan od tragičara! Njegov tim doživeo je težak poraz od Olimpijakosa kod kuće (0:3), čemu je bivši fudbaler Partizana značajno kumovao, promašivši penal pri rezultatu 0:1.

Samaris je srušio Kljestana, a Mitrović rešio da preuzme odgovornost i - promašio! Tačnije, njegov udarc odbranio je golman grčkog tima Roberto.

Srpski reprezentativac bio je dakle tragičar, a Kostas Mitroglu junak ovog susreta. Sjajni golgeter Olimpijakosa postigao je sva tri gola za svoj tim, što je tek njegov treći het-trik u karijeri. Ono što je još zanimljivije jeste da je sva tri postigao u poslednjih mesec dana (prva dva protiv Levadijakosa i Ksantija).

Inače, rezultat utakmice uopšte ne ide uz sve prikazano na terenu. Anderleht uopšte nije igrao loše, šta više, u većem delu meča bio je bolji, stvorio više šansi, ali samoj završnici Grci su bili nepogrešivi. Četiri puta su šutirali u okvir gola i tri puta se tresla mreža domaćina.

Sveci su bez po muke stigli do druge pobede u grupi C i sigurno drže prvo mesto! Srpska Benfika nije imala nikakvih šansi, a položila je oružje već posle 30 minuta igre na Parku Prinčeva. Dva gola postigao je Zlatan Ibrahimović, a jednom se u strelce upisao Brazilac Markinjos.

PSŽ je od samog starta krenuo furiozno, pritisnuo je goste i praktično ih sabio u šesnaesterac. U takvoj situaciji Portugalci nisu imali šansi da se odbrane.

Prilikom prvog pogotka i asistencije Van der Vila situacija je bila sumnjiva (možda je Ibra bio u ofsajdu), međutim, sudija nije podigao zastavicu. Igrao se peti minut. Pritisak domaćina urodio je plodom još dva puta u narednih 25 minuta. Markinjos je postigao već treći gol na poslednjih pet mečeva za PSŽ (na 30 nastupa u Romi bez gola), da bi Zlatan svojim drugom golom ubio i poslednju nadu Benfike da može makar do boda.

Od prvog minuta u timu iz Lisabona igrali su Fejsa, Đuričić i Matić, a u drugom delu šansu su dobili Sulejmani i Marković. Lazar u 46. minutu zamenio Đuričića, dok je Sulejmani ušao umesto Gaitana u 66. Na žalost gostujućeg tima, ove izmene nisu donele nikakav pomak u igri, pa su Parižani do kraja rutinski odbranili svoj gol. 

2024 © - Vesti online