Četvrtak 03.10.2013.
03:33
Srna

Kaucija za "bombaša" Čauševića milion dolara

Željko Čaušević tokom ročišta pred Okružnim sudom
 

Čaušević (39) nije se oglašavao tokom kratkog ročišta pred Okružnim sudom oblasti Duval prema optužbama za lažno prijavljivanje o podmetanju bombe i posedovanje lažne naprave.

Prema podacima policije, Čaušević, koji je američki državljanin poreklom iz BiH, prišao je agentu Administracije za bezbednost u saobraćaju i rekao mu da bi u rancu "trebalo da ima bombu". Unutar ranca službenici su pronašli malu vagu sa dve baterije i mikročipom.

Čaušević je vlastima rekao da ima detonator, koji je u stvari daljinski upravljač, a u torbi je pronađen i mobilni telefon.

Zbog bombaške pretnje aerodrom u Džeksonvilu bio je zatvoren oko pet časova, a odloženo je i nekoliko letova dok su brojni putnici čekali na pisti. Nije poznato da li je Čaušević trebao nekud da otputuje i vlasti nisu objavile motiv njegovih postupaka.

Druga osoba, koja se ponašala sumnjuvo, uhapšena je u isto vreme kada i Čaušević, ali su vlasti saopštile da ova dva slučaja nisu povezana. Policajci su prišli Manuelu Riveri (35) jer se sumnjivo ponašao i pokušao da se umeša među putnike. On nije poslušao ni naređenje da se zaustavi i jedan od policajaca ga je fizički savladao, posle čega je uhapšen zbog opiranja pri hapšenju.

2024 © - Vesti online