Četvrtak 03.10.2013.
04:12
Beta

Beograd: Policija u civilu će dežurati i hapsiti po prevozu

Foto: Ilustracija
 

"Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje", objavio je bilten Gradske uprave Beograda Beoinfo.

Dogovoreno je da se omogući direktna veza vozača sa dežurnim centrom MUP-a, te će vozači u slučaju napada moći direktno da pozovu policiju. Priprema i organizacija rada pripadnika MUP-a i njihov rad na terenu počeće ove nedelje. U saopštenju nije navedeno na kojim će linijama javnog prevoza dežurati policajci.

Od početka godine dogodilo se 48 napada na vozače GSP "Beograd" i privatnih prevoznika i više od 80 napada na kontrolore.

"Iako je veliki broj dosadašnjih napada rešen i policija je otkrila počinioce, cilj sastanka bio je da se dogovore dodatne mere koje bi doprinele smanjenju broja napada i njihovoj prevenciji", javio je Beoinfo.

Kao jedno od rešenja za povećanje bezbednosti u javnom prevozu koje grad Beograd praktikuje, jeste da sva nova vozila budu opremljena kamerama koje do sada ima 30 "Kafovih" tramvaja, 32 zglobna "Ikarbusova" autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih "Solarisovih" autobusa, čija će kompletna isporuka biti završena do
kraja godine.

2024 © - Vesti online