Četvrtak 03.10.2013.
08:00
B92

Krenite putevima tetovaže

Tako to rade na Tahitiju: Štapić u rulu i tat-po-tat ređaju se tačkice
 

Puteve tetovaža počnite na Tahitiju. Nekada se za tetoviranje ovde koristio životinjski zub ili zašiljena kost, koja bi se zatim umočila u organsku tintu i probijala kožu. Po kosti ili zubu se udaralo malim štapom, koji je tokom tetoviranja proizvodio zvuk "tat-tat", po kojoj je tetovaža (tattoo) dobila naziv.

Ako imate želju da dobijete takvu tetovažu, originalna tehnika je dostupna u još nekim salonima. Morate uzeti u obzir da ćete takve tetovaže skuplje platiti i da će biti bolnije od savremenog tetoviranja.

Tetoviranje u Las Vegasu - mesto najvećeg sajma tatu majstora
 

Putovanje se nastavlja u Las Vegasu gde se održava najveći svetski Sajam tetovaža. Tamo možete sresti najbolje majstore iz celog sveta i dobiti priliku da vas upravo oni tetoviraju. Osim tetovaže, ovde možete dobiti i tematske zabave, hotele, kockarnice i iskusiti noćni život jednog od najzabavnijih gradova.

Vrhunac tetoviranja nudi Jokohama u Japanu. Tu živi Horijoši, prema mišljenju mnogih, najbolji svetski majstor tetoviranja. Specijalizovan je za drevni japanski stil oslikavanja celog tela, tradiciju koju naročito neguju Jakuze – japanska mafija.

Tako to radi Horijoši: Tetovaže koje se rade godinama i pokrivaju skoro celo telo
 

Proces traje oko pet godina i košta oko 30.000 dolara. Osim zbog tetoviranja, grad možete posetiti i zbog muzeja tetovaža. Tamo možete pronaći tradicionalne alate za tetoviranje, ali i minijaturne lobanje, preparirane tigrove i razne sablasne eksponate.

Zbog velikog broja mušterija, Horijoši ne prima nove, već dovršava tetovaže koje su trenutno u izradi.

A u Indiji možete dobiti ovako nešto po šakama - trajno ili privremeno
 

Ako niste spremni da izaberete tetovažu koju ćete celog života nositi na koži, u Delhiju vas očekuje tehnika tetoviranja koja omogućava da isprobate pravu tetovažu koja će nestati za nekoliko nedelja. Tehnika se zove "mehndi", a boja tetovaže je narandžasto – crvena. Redovno se koriste pre venčanja, tako da mlada dobije tetovažu na ruci, u kojoj je sakriveno ime mladoženje.

Ako je on ne pronađe, prema verovanju, njegova supruga upravljaće njihovim brakom. Čak i ako niste mlada pred brakom, već samo znatiželjni, postoji mnogo salona koji će vam napraviti privremenu tetovažu.

2024 © - Vesti online