Nedelja 07.03.2010.
14:33
Tanjug

Krasić: Oslobađanje Šešelja u maju

Vojslav Šešelj
 

On je rekao da će suđenje lideru radikala pred Haškim tribunalom biti nastavljeno u utorak, 9. marta, ocenivši da se postupak protiv Šešelja bliži kraju i da bi oslobađajuća presuda mogla biti doneta u maju.

Ako ne bude doneta oslobađajuća presuda, koju bi sudije mogle da razmatraju u maju, tek onda se može razmišljati o dokazima odbrane i drugom delu pretresa, kazao je Krasić na konferenciji za novinare.

Krasić je rekao da će u utorak i sredu biti saslušana dva svedoka u predmetu za ratne zločine i da se bliži kraju barem prvi deo postupka u kome se izvode dokazi tužilaštva, ističući da je Pretresno veće preuzelo na sebe da sasluša sedam, osam svedoka tužilaštva.

On je naveo da je Šešelj jedini haški optuženik koji se sam brani i kome Ujedinjene nacine nisu finansirale troškove odbrane i da nema tehnička sredstva za odbranu koja su omogućena Slobodanu Miloševiću i Radovanu Karadžiću.

Krasić je rekao da u timu za odbranu Šešelja računaju na donošenje oslobađajuće presude u maju i odbacio špekulaciju u pojedinim medijima o postojanju dobrovoljačkih jedinica SRS početkom 90-ih godina.

2024 © - Vesti online