Sreda 02.10.2013.
10:07 >> 11:58h
Beta

Mladi blokirali opštinu zbog zapošljavanja samo dece funkcionera

Nezapošljeni kandidati sa roditeljima dolaze na sednicu SO
 

Kako je izjavila Ivana Kovačević (26) koja je pokrenula i sudski spor, opština je raspisala konkurs za prijem deset radnika u Opštinsku upravu na određeno vreme, a javilo se 139 kandidata pri čemu ogromna većina primeljenih ne ispunjava uslove.

"Konkurisala sam na radno mesto 'operativno pripremni poslovi u oblasti građevine i urbanizma' i u potpunosti ispunjavam sve uslove sa položenim stručnim ispitom, a primili su kandidata koji ni približno ne ispunjava zahteve", kazala je ona.

Ogorčeni mladići i devojke i njihovi roditelji, novinarima i odbornicima pokazali su spiskove ko je sve primljen i navode da su to deca direktora javnih preduzeća i ustanova u Lučanima i Guči, kao i deca opštinskih funkcionera.

Zbog toga je juče 150 građana potpisalo peticiju protiv takvog načina zapošljavanja i zatražilo da o tome rasporavljaju odbornici Skupštine opštine, što je danas i uvršćeno u dnevni red sednice.

Predsednik opštine Mladomir Sretenović razgovarao je sa mladima i ocenio da je bilo propusta u radu, te se saglasio da se o tome danas raspravlja, a sednici prusustvuje i tročlana delegacija demonstranata.
 

"Uložila sam žalbu na prijem onih koji ne ispunjavaju uslove, već imaju moćnog oca ili partijsku knjžicu, a dobila sam odgovor od načelnice Opstinske uprave Dragane Lazarević šta je sve primljeni kandidat priložio, a ni reči o suštini", rekla je Ivana Kovačević.

Ona je navela da nema nikoga u vlasti i na funkciji i da nije član nijedne partije i pita se da li će ikada moći da dobije bilo kakav posao bez obzira što ima diplomu više škole.

Načelnica Opštinske uprave u Lučanima Dragana Lazerević jutros je rekla da je svaki kandidat u odgovoru na žalbu dobio pravnu pouku i da ima pravo da u skladu sa tim postupi. Ostale naovode nije želela da komentariše.

2024 © - Vesti online