Utorak 01.10.2013.
16:55
klix.ba

Obesio se bivši britanski vojnik, progonili ga demoni iz BiH

Britanac nije mogao da podnese šta je postao i odlučio se na najdrastičniji korak
 

Prema izjavama članova njegove porodice, Hatona su progonili "demoni i sećanja iz Bosne". Pošto je napustio vojsku, dijagnostikovan mu je posttraumatski stresni poremećaj (PTSP). Izlaz iz teškog psihičkog stanja pokušao je da nađe u alkoholu, a patio je od noćnih mora i suicidnih misli.


"Ono što je video mnogo ga je mučilo. Sećanja o Bosni stalno su ga proganjala. Mrzeo je sebe zbog toga što je postao. Duboko je patio i godinama se odupirao demonima", rekla je Mičelova supruga Šeron.


Ona je istakla da je njihova 15-godišnja ćerka često pronalazila beleške u kojima je govorio o samoubistvu, koje je na kraju i počinio. Pronađen je mrtav tri dana nakon poslednjeg kontakta sa porodicom.


On se britanskoj vojsci priključio sa 16 godina i u izveštaju koji je u ponedeljak predstavljen, navodi se da je iz teške ratne traume izlaz taržio u alkoholu. U njegovoj krvi pronađena je tri puta veća količina alkohola od dozvoljene.


"Kada smo ga pitali da li želi da ide u bolnicu i lečiti se, za njega je to bilo isto kao da ide u zatvor", rekla je jedna medicinska iz Kraljevske bolnice Berkšajer.


U mesecima koji su prethodili njegovom samoubistvu, Haton je doživeo nekoliko kriza pošto je pokušao da ostavi alkohol, a u međuvremenu se i razveo od svoje supruge.

2024 © - Vesti online