Utorak 01.10.2013.
15:53
BETA

Maljković: Obećavam samo mnogo rada

Novi izazov u karijeri: Marina Maljković
 

Maljković odrađuje prve nedelje priprema sa Lionom, a pred njom je težak posao uigravanja ekipe, pogotovo jer će se neke igračice priključiti tek posle nastupa u ženskoj NBA ligi i prvenstvu Afrike.

Sa druge strane, klub se zbog finansijskih prekršaja prethodne uprave nalazi u specificnoj poziciji, s obzirom da će srpska selektorka u oktobru, kada su na programu i najteži mečevi francuskog šampionata, na raspolaganju imati između pet i osam prvotimki.

"Ja sam veoma zahtevna prema sebi i uvek sam imala visoke ambicije u svim klubovima gde sam radila. Tek sam stigla u Lion i još je teško govoriti o krajnjim dometima ekipe. Trebaće nam dosta vremena tokom prve sezone. Sve što mogu da obećam je mnogo rada, a ja sam sigurna da će ovaj rad dati rezultate. Ništa me ne plaši", rekla je Maljković.

Ona je dodala da je u sličnoj situaciji bila od kada je preuzela Hemofarm iz Vršca, pa sve do odlaska iz Partizana. Maljković je zbog rezultata sa reprezentacijom Srbije i Partizanom i zbog poznavanja francuskog jezika prilično interesantna tamošnjim medijima.

"Privukla me ideja kluba, a ja neću poreći da je Francuska imala prioritet. Pošto sam živela pet godina u Limožu i Parizu, francuski način života mi je veoma blizak. Na kraju, posle svih uspeha u Srbiji bilo je vreme da odem negde drugde", kazala je ona.

Na pitanje da opiše sebe kao trenera, Maljković je poručila da traži puno, ali i da puno daje.

"Postavljam puno pitanja. Ali u svakom odnosu, kada puno dajete, očekujete isto i obrnuto, da puno dobijete. Nijedna osoba neće imati problema da radi sa mnom", kazala je Maljković.
 

2024 © - Vesti online