Sreda 02.10.2013.
08:00
Beta

Mlade Amerikanke hoće rupu među nogama

Pomama za nogama koje ne mogu da se spoje
 

Na društvenim mrežama na intertetu poput Fejsbuka, Tamblra i Pintinteresta, sve više ima slika u gro planu devojaka s veoma dugim i mršavim nogama, koje kad se skupe ne mogu da se sastave, i to često ekstremno mršave.

"Ja nikako ne mogu da sastavim butine kada ih skupim, devojke, budite ljubomorne", navodi se na jednoj društvenoj mreži i dodaje da svi "mogu biti mršavi, nositi broj 32, imati ravan stomak i lep razmak sa skupljenim nogama".

Ovaj trend sve je prisutniji na društvenim mrežama. Na Tviteru postoji strana "Cara Thigh Gap" koji je isključivo posvećen ekstremnoj mršavosti britanske mankeneke Kare Delevinj, dok desetak sajtova i strana na Fejsbuku predlažu stroge dijete ili vežbe za mršavljenje.

"Dobiti taj jaz između skupljenih butina je nešto veoma teško, jer je to najpre pitanje strukture kostiju osobe", objasnila je psiholog Barbara Grinberg i dodala da, ako devojka to želi, to znači da treba da gladuje.

Prema njenim rečima, takve devojke unose dnevno oko 380 kalorija, dok je optimalno do 2.500 kalorija. Ona je dodala da držanje strogih dijeta dovodi do poremećaja u ishrani i organizmu, prvo u mozgu, pa u kostima, a kasnije do psihičkim poremećaja, kao što je depresija.

Neki stručnjaci predlažu zabranu časopisa u kojima se promoviše anoreksija, jer mnoge devjske smatraju da će ako su veoma mršave lakše, dobiti posao, nego ako su normalne ili prekomerne težine.

2024 © - Vesti online