Ponedeljak 30.09.2013.
19:57
Beta

Priština menja etničku sliku birača

Pantić: Priština u spiskove upisuje Albance koji ni ne žive na Kosovu
 

Pantić je posle sastanka s ministrom Aleksandrom Vulinom kazao da izbori 3. novembra nisu lokalni izbori kako tvrde Albanci, niti izbori kojima će se priznati takozvana država Kosovo kao što tvrde protivnici izbora, već izbori na kojima će srpski narod odlučiti da li ostaje da živi u državi Srbiji ili dozvoliti da njima upravlja neko ko ne želi dobro ni njima ni državi Srbiji.


Kandidat Građanske inicijative Srpska za gradonačelnika Gračanice Bratislav Stojanović rekao je da je najvažnije da se sprovede politika vlade Srbije i da je to jedini način da se sačuvaju Srbi na Kosovu. Stojanović je rekao da je cilj i njemu i ostalim sa Srpske liste za Gračanicu da promene praksu da se Srbi raseljavaju iz opštine, koju je stvorio prištinski kandidat i sadašnji predsednik opštine.

"Jedino tako možemo sačuvati Srbe u Gračanici s obzirom na to da je prištinski kandidat koji je aktuelni gradonačelnik sprovodio politiku koja je direktno uticala na etničku strukturu i raseljavanja Srba i naseljavanje Albanaca. Glavna stvar je da to sprečimo i da obezbedimo pravnu sigurnost" rekao je on.
 

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin, sastao se danas u Beogradu s kandidatima za gradonačelnike i nosiocima lista na novembarskim lokalnim izborima na Kosovu - predstavnicima "Građanske inicijative srpske" koju Vlada Srbije podržava.

2024 © - Vesti online