Ponedeljak 30.09.2013.
13:56
BETA

Borusija i Marsej igraju za prve bodove u Grupi "F"

 

Vicešampion Evrope Borusija je u prošlom kolu izgubila od Napolija sa 1:2, a na toj utakmici isključen je trener nemačke ekipe Jirgen Klop, te će sutra od 20.45 ekipu predvoditi njegov pomoćnik Željko Buvač.

Buvač je rekao da mu za komunikaciju sa Klopom neće trebati nikakva moderna oprema, pošto oni imaju "telepatsku vezu". Oni zajedno rade već 12 godina, a vezni fudbaler Nurat Sahin rekao je da su Klop i Buvač "kao blizanci". U ekipi iz Dortmunda zbog suspenzije neće biti prvog golmana Romana Veidenfelera, a zbog povreda utakmicu će propustiti i Sebastijan Kel, Ilkaj Gundogan i Lukas Pišček.

Borusija u utakmicu ulazi posle ubedljive pobede od 5:0 nad Frajburgom i sa Bajernom iz Minhena deli prvo mesto na tabeli Bundes lige sa po šest pobeda i remijem. Prve bodove želi i Marsej koji je u prošlom kolu izgubio od Arsenala sa 1:2. Francuski tim u meč ulazi posle dve uzastopne prvenstvene pobede, ali je trener Eli Baup rekao da "ekipa mora dramatično da napreduje".

U francuskom timu neće biti najboljeg strelca iz prošle sezone Pjera Andrea Žinjaka koji se oporavlja od povrede stopala. U drugoj utakmici Grupe F Arsenal od 20.45 na svom stadionu igra protiv Napolija. Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da bi njegovoj ekipi pobeda mnogo značila, ali da ta utakmica nije odlučujuća po pitanju plasmana u osminu finala.

"Napoli je u prošlom kolu pobedio Borusiju i to je za mnoge bilo iznenađujuće. Sigurno je da će im taj trijumf doneti mnogo samopouzdanja", rekao je Venger i kao najveću opasnog po gol svoje ekipe naveo Lorenca Insinja.

"Dobro smo počeli takmičenje u grupi i ako pobedite drugu utakmicu na svom terenu znate da imate velike šanse da prođete dalje. Ali, mislim da sutrašnja utakmica nije odlučujuća", dodao je Venger.
 

2024 © - Vesti online