Ponedeljak 30.09.2013.
11:54
BETA

Seltik protiv Barselone, Ajaks dočekuje Milan

 

Fudbaleri Seltika sutra od 20.45 u Glazgovu igraju protiv Barselone i pokušaće da ponove rezultat iz prošle godine, kada su, takođe, u grupnoj fazi takmičenja pobedili Barselonu sa 2:1. I u drugom meču na svom stadionu, Barselona je jedva uspela da pobedi (2:1).

"Mislim da će Barselonini igrači biti veoma neprofesionalni ako nas ne budu shvatili ozbiljno", rekao je fudbaler Seltika Kris Komons.

U timu Barselone neće biti najboljeg igrača sveta Lionela Mesija zbog povrede desne butine. Argentinac se povredio u subotu tokom utakmice s Almerijom, pa će s terena odsustvovati dve do tri nedelje.

"Ekipa je potpuno drugačija bez njega", rekao je odbrambeni fudbaler Barselone Adrijano.

Trener Barselone Herardo Martino ostavio je Nejmara na klupi protiv Almerije, pa se očekuje da će Brazilac sutra igrati od početka. Od povreda se još oporavljaju Đordi Alba, Karles Pujol i Isak Kuenka. Barselona u utakmicu ulazi posle sedam uzastopnih pobeda u prvenstvu, što je najbolji start jedne ekipe u poslednje 82 sezone u Primeri, dok je Seltik drugi na tabeli škotske lige i u meč ulazi posle
pobede nad Kilmarnokom od 5:2. Škotski tim je prošle nedelje izgubio u Liga kupu od drugoligaša Mortona sa 0:1. U prošlom kolu, Barselona je pobedila Ajaks sa 4:0, dok je Seltik izgubio od Milana sa 0:2.

U drugoj utakmici Grupe H igraju višestruki evropski prvaci - Ajaks će na Amsterdam areni sutra od 20.45 igrati protiv Milana. Četvorostruki evropski šampion Ajaks će pokušati da osvoji prve bodove u grupi, a sedmostruki prvak Milan želi drugu pobedu, kako bi zadržao korak s Barselonom. Milan u utakmicu ulazi posle pobede nad Sampdorijom od 1:0, a zauzima deveto mesto na tabeli Serije A. U ekipi Milana biće napadač Mario Baloteli, ali će utakmicu zbog povreda propustiti Kaka, Đampaolo Pacini i Matijas Silvestre. Napadač Ajaksa Kolbi Sigtorson, koji je na 10 utakmica ove sezone postigao šest golova, rekao je da je Milan "za nivo ili dva iznad svojih protivnika".

Ekipa Franka de Bura u utakmicu ulazi posle ubedljive pobede u prvenstvu od 6:0 protiv ekipe G.A. Igls i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli s bodom zaostatka za prvoplasiranim Tventeom. U ekipi Ajaksa zbog povrede tetive neće biti Bojana Krkića, a meč će propustiti i Tulani Serero zbog stomačnih problema i Džoel Feltman zbog povrede kolena.

2024 © - Vesti online