Ponedeljak 30.09.2013.
15:11
S. Đurić - Vesti

"Politika me ne zanima"

Svaki koncert priča za sebe: Sergej Ćetković

- Muzika je moj život i moja velika ljubav. Ona ne zavisi od politike i to mi je veoma drago. Ako kojim slučajem, a nadam se da neće, politika počne da se meša u moju profesiju, ostaviću mikrofon! - iskren je Sergej.


Da li vam smeta popularnost i to što vas ljudi prepoznaju na svakom koraku?
- Ponekad poželim da sam samo jedan od mnogih, da mogu da uradim neku simpatičnu ludost nalik onima iz srednje škole, a da pri tom niko ne kaže da si lud ili pijan. Mada, dobro podnosim popularnost i trudim se da je koristim za neke dobre i lepe stvari, pre svega u humanitarne svrhe.


Kako vidite današnju muzičku scenu u našoj zemlji, i u regionu?

- Naša muzička scena se uveliko promenila. Zlatni period pop muzike bio je '70-ih i '80-ih godina, a onda je '90-ih usledio pad zbog svih događanja u regionu. Bilo je to vreme, da budem umeren, nedostatak sluha za pop izvođače. Ipak, gledajući deceniju unazad, pop scena je doživela svoj, na neki način, oporavak i pojavilo se dosta kvalitetnih mladih autora i izvođača.

Imam puno želja

Da li imate neku neostvarenu profesionalnu želju?
- Kao i svaki normalan čovek imam puno želja, ali i dalje pazim šta želim, jer se želje nekad i ostvare. Ipak, želim da moja karijera traje što duže i da generacije koje dolaze ponekad zaplešu uz neku od mojih pesama. Sama pomisao na to me ispunjava i čini jako srećnim - iskren je Ćeković.

Da li se danas isplati raditi velike koncerte?
- Veliki koncerti iziskuju veliku organizaciju, dosta ulaganja i mnogo truda, ali ništa ne može da zameni tu magiju koja se dešava na koncertima. Kada delite scenu sa nekoliko muzičara, dobrom svirkom i dobrom energijom koju dobijate od publike sve je moguće, pa čak i kada svirate za smo nekoliko ljudi. Količina energije je neopisiva i možete skakati satima. Vredi živeti za te trenutke i uvek zahvalim Bogu što se bavim poslom koji volim.


Sećate li se neke anegdote sa nastupa?

- Svaki koncert je priča za sebe i sa svakog od njih nosim lepe uspomene prepune emocija. Trudim se da uvek menjam svoj nastup, prilagodim publici i uradim nešto novo i drugačije . Volim da svojih "dva minuta" delim sa njima i uvek ostavim malo prostora da urade nešto ludo i romantično. A dešavalo se svašta od rešavanja ljubavnih problema, izjava ljubavi do prosidbi kojih poslednjih nekoliko godina na moju veliku radost ima sve više.


Kako provodite slobodno vreme?
- Iako sam stalno na točkovima i puno putujem uvek nađem vremena za opuštanje. Trudim se da slobodno vreme provodim sa svojom porodicom i prijateljima i to me najviše opušta. Moj posao nema radno vreme, pa se lako organizujem i isplaniram svoj dan.

2024 © - Vesti online