Utorak 01.10.2013.
01:53
S. Đurić - Vesti

Sviraćemo pesme koje publika voli

- Ovo je naše prvo putovanje u Australiju. Do sada sam samo uživao u pričama, a sada ću i lično imati priliku da posetim ovu lepu zemlju. Kao dečak sam svake godine dobijao obećanja od kućnih prijatelja koji su živeli u Australiji, da će mi sledeći put, kada budu dolazili u Crnu Goru, doneti i jednog kengura za kućnog ljubimca. Danima sam sanjao o tome, pa eto prilike da se možda i ostvari moj san iz detinjstva - kaže Sergej Ćetković.

Sergej Ćetković


Šta može da očekuje publika koja tamo dođe na vaše koncerte?


- Obećavam dobru svirku i dobar provod. Imam dobar bend, vrhunske muzičare i svi vodimo računa o svirci, samom zvuku i aranžmanima koji su za neke pesme malo

Imam puno želja

 

Da li imate neku neostvarenu profesionalnu želju?


- Kao i svaki normalan čovek imam puno želja, ali pazim šta želim, jer se želje nekad i ostvare. Ipak, želim da moja karijera traje što duže i da generacije koje dolaze ponekad zaplešu uz neku od mojih pesama. Sama pomisao na to me ispunjava i čini vrlo srećnim.

izmenjeni i prilagođeni koncertima. Najveći problem je napraviti dobar repertoar i obuhvatiti sve ono što smo radili poslednjih 13 godina i odsvirati pesme koje publika najviše voli.


Koliko ostajete u Australiji i kako ćete provesti slobodno vreme?


- Planirani su koncerti u Pertu, 4. oktobra u Sicilian Club Balcatta, u Melburnu u subotu 5. oktobra u Heritage Bar Epping, u Adelejdu u petak 11. oktobra u Ukrajinskom klubu Hindmarsh i Sidneju u subota 12. oktobra u Nox Club Liverpool. Vreme između koncerata ću iskoristiti da obiđem gradove, upoznam kulturu, odgledam neki dobar koncert i posetim prijatelje koji su već dugo u Australiji.
 

Kako vidite današnju muzičku scenu u našoj zemlji, i u regionu?


- Naša muzička scena se uveliko promenila. Zlatni period pop muzike bio je '70-ih i '80-ih godina, a onda je '90-ih usledio pad zbog svih događanja u regionu. Bilo je to vreme, da budem umeren, nedostatka sluha za pop izvođače. Ipak, gledajući deceniju unazad, pop scena je doživela svoj, na neki način, oporavak i pojavilo se dosta kvalitetnih mladih autora i izvođača.


Da li se danas isplati raditi velike koncerte?


- Veliki koncerti iziskuju veliku organizaciju, dosta ulaganja i mnogo truda. Ništa ne može da zameni tu magiju koja se dešava na koncertima. Kada delite scenu sa nekoliko muzičara, dobrom svirkom i dobrom energijom koju dobijate od publike sve je moguće, pa čak i kada svirate za smo nekoliko ljudi. Količina energije je neopisiva i možete skakati satima. Vredi živeti za te trenutke i uvek zahvalim bogu što se bavim poslom koji volim.


Niste od muzičara koji se mešaju u politiku?


- Muzika je moj život i moja velika ljubav. Ona ne zavisi od politike i to mi je veoma drago. Ako kojim slučajem, a nadam se da neće, politika počne da se meša u moju profesiju, ostaviću mikrofon.

2024 © - Vesti online