Nedelja 29.09.2013.
10:10
mvp.rs

Radnički bez trofeja u Podgorici

Presudio bivšem klubu: Aleksandar Ćapin
 

Košarkaši podgoričke Budućnosti osvajači su Memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović", koji je odigran u čast tragično preminulog košarkaša, koji je u svojoj karijeri nastupao za Lovćen, Sutjesku i Budućnost. U meču za trofej Podgoričani su nadigrali ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 88:83 (26:22, 19:16, 28:21, 15:24).

Od samog starta utakmice Podgoričani su bili bolji tim. Njihova prednost je, tokom trećeg perioda, u par navrata iznosila i 17 poena razlike. U poslednjoj deonici izabranici Miroslava Nikolića uspeli su da smanje razliku, ali ne i da u potpunosti preokrenu rezultat. Nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 88:83. Najefikasniji u redovima pobednika bio je bivši član Kragujevčana, Aleksandar Ćapin. On je utakmicu završio sa 16 postignutih poena. Njemu uz rame bio je Aleksa Popović sa 14 poena, koliko je imao i Čedomir Vitkovac. U ekipi Radničkog, za koju nije nastupio Stefan Birčević, najbolji je bio Mufta Jaru sa 17 poena i devet skokova, a Dušan Mlađan je postigao poen manje.

Za najboljeg košarkaša "Memorijala Ljubo Jovanović" proglašen je Aleksandar Ćapin, dok je najbolji strelac Di Džej Sili, iz Radničkog, sa 30 postignutih poena tokom turnira.

2024 © - Vesti online