Nedelja 29.09.2013.
09:35
žurnal.rs

Vesterman: Zameraju nam da previše pričamo o Partizanu!

Zavoleo Partizan i Srbiju: Leo Vesterman
 

Sa 19 godina je potpisao ugovor, sa 20 je stigao u Beograd, postao prvi plejmejker evroligaške ekipe, odigrao devet utakmica, prosečno beležio skoro deset poena i više od četiri asistencija, igrao finale Kupa, bio junak osvajanja Jadranske lige, potom uzeo i titulu prvaka države, našao se na širem spisku reprezentacije Francuske, kasnijeg šampiona Evrope, otpao poslednji, vratio se u Partizan… Drugačiji.
"Prošla godina je bila mnogo brza. Prvo sam došao ovde posle Evropskog prvenstva za mlade gde sam bio MVP, onda sam ovde igrao sa velikom odgovornošću i to u Evroligi. Prvi put sam bio van zemlje, sve je bilo drugačije, imao sam veoma malo vremena da se adaptiram na drugačiji život i košarku. Međutim, toliko sam napredovao da jedino što mogu da kažem jeste hvala treneru, saigračima, navijačima… I Lovernj i ja isto osećamo prema svemu što nam je Partizan dao. Ovo je godina u kojoj ćemo igrama reći „hvala“. Želimo da uradimo nešto sjajno za navijače", kaže mladi Gal.


Kako objašnjavate taj fenomen izuzetne privrženosti klubu koju iskazujete Lovernj i Vi?
"Mi samo govorimo istinu. Prija nam dok pričamo o Partizanu, o tome koliko volimo da igramo pred navijačima, sa sjajnim saigračima, za trenera… Nekada u Francuskoj ljudi kažu da previše pričamo o Partizanu. Verovatno su ljubomorni. Samo želimo da objasnimo ljudima šta je Partizan i da želimo da mu uzvratimo za sve što nam je dao", poručuje Vesterman.

2024 © - Vesti online