Subota 28.09.2013.
21:48
mozzartsport.com

Hihon slavi srpskog golgetera: Het-trik Stefana Šćepovića!

 Stefan Šćepović
 

Kakva je ovo nedelja za braću Šćepović! Nekadašnji tandem Partizana je procvetao od kada je napustio Humsku 1! Prvo je Marko u debiju za Olimpijakos u Kupu Grčke dao dva gola, a onda je večeras stariji brat Stefan otišao korak dalje i het-trikom (u 5, 52. iz jedanaesterca i 59. minutu) odveo Sporting do pobede nad Eibarom od 3:2 i prvog mesta na tabeli Segunde! Takođe, učvrstio je prvo mesto na listi strelaca sa osam pogodaka.

Nova tri gola srpskog napadača odveli su Asturijance na čelo tabele i san o Primeri polako postaje relanost. Osam golova u sedam mečeva i het-trik u večerašnjoj pobedi protiv Eibara su od Stefana napravili miljenika Sportingovih navijača.

I trener Kraljevskog kluba iz Hihona, Ramon Sandoval nije štedeo pohvale na račun Srbina.
“Sve pohvale Šećpoviću. Ne samo zbog golova, već i zbog načina na koji razigrava saigrače, kako se kreće, koliko se troši u odbrani… Na kraju, naravno i zbog het trika”, rekao je Sandoval posle utakmice.

Sa druge strane, strateg Eibara Gaiska Garitano je bio ljut i razočaran zbog poraza, ali i izfrustriran što u timu nema napadača poput Šćepovića.
“Eibar je bio bolji tim i nije zaslužio poraz, ali nažalost mi nemamo efektnog napadača poput Šćepovića koji šanse pretvara u golove. Krivo mi je i zbog penala, jer smatram da nije opravdano dosuđen. Takve stvari mi idu na živce”, poručio je trener Eibara.

Šćepović je ovacijama sa tribina pozdravljen pri izlasku sa terena, a navijači Sportinga na Tviteru ga već vide kao najboljeg strelca na kraju lige i najvećeg aduta u Sportingovom pohodu ka Primeri. Srbin je posle meča kao suvenir uzeo loptu sa kojom je postigao treći gol. Siniša Mihajlović je već najavio da bi Šćepović mogao da dobije poziv u reprezentaciju Srbije za mečeve sa Makedonijom i Japanom, a posle ovogo izdanja, nema sumnja da Šćepovića očekuje povratak u tabor Orlova.

2024 © - Vesti online