Subota 28.09.2013.
15:54
Beta

Avion iz Zagreba u Cirih sleteo "na nos"

Ilustracija: Piloti su primenili tačno propisanu proceduru za sletanje
 


Na avionu hrvatske nacionalne aviokompanije, na redovnom letu iz Zagreba u Cirih, došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i avion je oko 20 časova sleteo bez prednjeg točka. Portparol Kroacija erlajnsa Davor Janušić rekao je da zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema i da će o svemu biti sprovedena detaljna istraga, prenela je agencija Hina.

Avion će u Cirihu biti tehnički pregledan. Saobraćaj u Cirihu, kako navode mediji, bio je zaustavljen petnaestak minuta, a nastavljen je nekoliko minuta posle sletanja aviona Kroacija erlajnsa.

U hrvatskoj nacionalnoj aviokompaniji su rekli da su njihovi piloti spremni i trenirani za takve situacije i da su izvrsno primenili tačno propisanu proceduru. To je bilo prvo vanredno sletanje aviona Kroacija erlajnsa u istoriji kompanije, odnosno od uspostavljanja redovnog putrničkog saobracaja 1991. godine.

Avion Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sedišta, u flotu Kroacija erlajnsa uključen je 2009. godine. Dosad nije bilo sličnih tehničkih problema.

2024 © - Vesti online