Subota 28.09.2013.
11:33
Beta, RTS

Ljajić: Prekinuti stranačka prepucavanja

Izbori u Beogradu neminovni, a republički zavise od SNS-a i SPS-a: Rasim Ljajić
 

"Treba rešavati probleme koji su ogromni, jer nas očekuju teške reforme", kazao je Ljajić za Radio televiziju Srbije. Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da ne vidi razlog i način da se izbegnu izbori za gradsku vlast u Beogradu.

"I da je došlo do prekomponovanja vlasti na nivou grada Beograda, takođe bi izbori bili u opticaju posle izvesnog vremena. Da li će biti održani za tri ili šest meseci nije važno, ali će ih sasvim sigurno biti", rekao je Ljajić.

Kada je reč o izborima na nacionalnom nivou, on je podvukao da to zavisi od Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. "Da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora ne znam, ali treba smanjiti tenzije i stranačka prepucavanja, treba rešavati probleme koji su ogromni. Očekuju nas teške reforme", naglasio je Ljajić.

"Ukoliko bude izbora, bolje je da ih bude što pre, nego da narednih šest meseci pričamo kada će ih biti i da li će ih biti. Da presečemo s tim i da počnemo da radimo", istakao je Ljajić. Prema njegovim rečima, podrškom dosadašnjem gradonačelniku Draganu Đilasu u Skupštini Grada Beograda, SDPS je sačuvao politički i moralni stav.

"Ovo nije priča o Đilasu, nego priča o nama. Kakav bismo mi bili partner da stranku pretvorimo u trgovačko društvo i idemo tamo ko da više", objasnio je Ljajić.

Na pitanje da li će mu zbog te odluke zameriti naprednjaci, koalicioni parneri na republičkom nivou, Ljajić je rekao da je predstavnicima SNS-a naveo konkretne razloge za tu odluku i objasnio da je to pitanje kredibiliteta stranke.

2024 © - Vesti online