Petak 27.09.2013.
21:42
Beta

Dveri i Naši proglasili pobedu, organizatori Parade bez komentara


Skup Dveri u Knez Mihailovoj ulici protiv Parade
 

"Sprečavanje gej parade je prvi korak u odbrani porodičnih vrednosti, a sledeći je trajna zabrana peder-balova kroz zakon o zabrani propagande homoseksualizma, po ugledu na Rusiju", navodi se u saopštenju Dveri.

U ovom pokretu navode da zabrana Prajda predstavlja "veliku pobedu nad gej lobistima" i dodaju da je to samo prvi korak, jer, kako kažu, srpske porodice moraju biti "trajno zaštićene".

Srpski nаrodni pokret Naši u svom saopštenju "čestitа celom srpskom nаrodu i svim grаđаnimа, kаo i svim pаtriotskim orgаnizаcijаmа i pаtriotskim strаnkаmа nа velikoj pobedi kojа je dаnаs odnetа otkаzivаnjem nаjаvljene pаrаde srаmа".

Član organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić kazao je da organizatori neće komentarisati odluku o zabrani Parade do sutra.

Biro za koordinaciju bezbednosnih službi odlučio je večeras da Parada ponosa, koja je bila zakazana za subotu, ipak neće biti održana.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kazao je gostujući na vestima RTS da razlozi za ovakvu odluku nisu politički, već isključivo bezbednosne prirode.

2024 © - Vesti online