Petak 27.09.2013.
19:18
Beta

Italijanske kuhinje "made in" Jagodina

Predsednik firme Vito Turi izjavio je u Bariju, prilikom posete političko-privredne delegacije iz Srbije, da će grupa od dvadesetak radnika iz Jagodine sledeće sedmice doći u taj italijanski grad na obuku. Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma rekao je u Bariju da će grad "maksimalno pomoći" italijanskom investitoru.

"Od izgradnje fabrike u Jagodini neće imati koristi samo Jagodinci već i prozviđači repromarterijala", rekao je Marković.

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić je kazao da će njegovo Ministarstvo pomoći u izdavanju transportnih dozvola i da će sa italijanskim ministrom za saobraćaj razgovarati o liberalizaciji transportnih dozvola.

Proizvodnja će početi u iznajmljenoj hali nekadašnje Barutane u Jagodini, a izgradnja nove fabričke hale od 34.000 kvadrata počinje u januaru sledeće godine u Industrijskoj zoni gde se seli proizvodnja, a radiće ukupno 250 radnika.

Investicija u hali u Barutani je pet miliona evra, a početna vrednost investicije fabrike u Industrijskoj zoni je 28 miliona evra. Država je obezbedila 6.000 evra po radniku.

U Jagodini će se u dva pogona proizvoditi 700 kuhinja dnevno, a planira se godišnja proizvodnja u vrednosti 55 miliona evra.

Delegacija Srbije od 130 članova, u kojoj su predsatvnici 12 gradova i opština, u organizaciji Skupštine grada Jagodina, boravi u Bariju od 25. do 28. septembra gde je imala više sastanaka sa potencijalnim italijanskim investitorima i predstavnicima grada i regiona Pulja.

2024 © - Vesti online