Četvrtak 26.09.2013.
15:28
M. Stojiljković - Vesti

Van Marvijk: Kačar i Rajković zaslužuju šansu

Nepravedno zapostavljen: Gojko Kačar iz lepših dana u dresu HSV

Možda za srpske internacionalce iz Hamburgera SV ima nade. Prema pisanju nemačkih medija Gojka Kačara i Slobodana Rajkovića ovih dana očekuje razgovor sa novim trenerom Bertom van Marvijkom.

Holanđanin je nedavno na klupi nasledio Torstena Finka, koji je dobio otkaz posle loših rezultata i najavio razgovor sa Kačarom, Rajkovićem, Mihaelom Mansijenom i Robertom Tešeom, kvalitetnim igračima koje je prethodni trener sklonio iz tima.


- Bert van Marvijk će obaviti razgovor sa svakim od njih pojedinačno, a onda će odlučiti kako dalje sa njima. To je njegova želja - rekao je sportski direktor kluba Oliver Krojcer.


Gojko Kačar je stigao u HSV kao veliko pojačanje u leto 2010. posle tri uspešne sezone u dresu berlinske Herte, ali u klubu iz Hamburga nikad nije uspeo da se potpuno nametne. Imao je peh i sa čestim povredama, pa je do sada odigrao samo 49 mečeva u Bundesligi i postigao tri gola. Prošle sezone odigrao je samo tri utakmice za prvi tim i sva tri puta ulazio u igru. Na terenu je proveo samo 31 minut.
Ove sezone odlukom kontroverznog trenera Torstena Finka nije bio u konkurenciji za prvi tim.

Ima nade za povratak u tim: Slobodan Rajković


Istu sudbinu letos je doživeo i Slobodan Rajković, koji je jedno vreme bio i suspendovan zbog incidenta na treningu prošle sezone.


Obojica su u pravim fudbalski godinama, Kačaru je 26, a Rajkoviću dve godine manje, pa bi dolazak novog trenera mogao da znači novi početak, ali i veliki dobitak za sve strane, za same igrače, kao i za Hamburger SV koji je igrao katastrofalno kod prethodnog trenera, ali i za reprezentaciju Srbije čiji su Kačar i Rajković bili članovi dok nisu nastali problemi u ovom bundesligašu.

Runjaić debi pred fanovima K'lauterna proslavio eliminacijom Herte
Novi trener Kajzerslauerna, Kosta Runjaić, posle remija u Kelnu u Cvajti, pobedom je debitovao pred domaćim navijačima u 2. kolu DFB kupa Nemačke.
Rezultati: Minhen 1860 - Borusija Dortmund 0:2 pp, Minster - Augzburg 0:3, Videnbrik - Sandhauzen 1:3, Volfzburg - Alen 2:0, Bilefeld - Bajer L. 0:2, HSV - Grojter Firt 1:0, Majnc - Keln 0:1, Hofenhajm - Kotbus 3:0, Sarbriken - Paderborn 2:1, Ajntraht F. - Bohum 2:0, FSV Frankfurt - Ingolštat 0:2, Kajzerslautern - Herta 3:1, Osnabrik - Union Berlin 0:1, Darmštat - Šalke 1:3, Bajern - Hanover 4:1, Frajburg - Štutgart 2:1.

2024 © - Vesti online