Petak 27.09.2013.
08:00
Mondo

Tviter će upozoravati na katastrofe i nesreće

Potencijal Tvitera u obaveštavanju video se tokom eksplozija u Fukušimi, kao i tokom uragana Sendi u SAD, 2012. godine
 

Da bi primali ovakve poruke korisnici moraju da se registruju preko posebne Tviter in-app aplikacije, što podrazumeva korišćenje korisnikovog broja telefona od strane svih registrovanih agencija (vladinih, humanitarnih i drugih organizacija, koje su potpisale pristanak za saradnju sa ovim Tviter programom).

Potencijal Tvitera u obaveštavanju najšireg kruga korisnika tokom katastrofalnih situacija je ogroman i dokazao se tokom eksplozija u Fukušimi u Japanu, kao i tokom uragana Sendi u SAD, 2012. godine. Korisnici Tvitera su tada preko ove društvene mreže obaveštavali ugoržene javnim tvitovima, koji su praćeni preko heštag opcije i na taj način su spasili mnoge živote i pomogli u potrazi za ugroženima.

Nažalost, prema izveštaju Rojtersa, problem su i dalje korisnici koji se bave manipulacijama i ovu vrstu tvitovanja koriste kako bi naudili drugima, šireći neistine i navodeći korisnike na pogrešne zaključke. Prema izvoru Rojtersa, Tviter već radi na mehanizmima, koji će izveštavanje sa ugroženih područja učiniti autentičnim i jasno izdvojenim od ostalih tvitova, koji stižu "sa terena".

Servis za sada funkcioniše u Koreji, Japanu i SAD, ali se njegova primena očekuje u celom svetu.

2024 © - Vesti online