Četvrtak 26.09.2013.
12:39
Beta

"Građanima prete zbog izbora na KiM"

Apeluje na građane da izađu u što većem broju na izbore: Jedino će to garantovati legalnost i legitimnost novoizbaranih lokalnih vlasti
 

"Suočavamo se sa navodima da se građanima preti gubitkom radnog mesta, da se koriste metode fizickog zastrasivanja, otimanja imovine, kao i drugih nacina ugrozavanja ekonomske i telesne bezbednosti građana", navela je Rada Trajković, poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova.

Ona je podsetila da su Srbi na Kosovu dugo, iz opravdanih ili manje opravdanih razloga, bili sprecavani ili su odbijali da učestvuju na izborima.

"Sada kada građani srpske nacionalnosti to pravo konačno mogu koristiti bez

"Umesto na izbore idite na groblje"

političke kontroverze, izgleda da se njihovo teško stečeno demokratsko pravo na slobodan glas opet ogranicava sitno-političkim i lokalnim interesima pojedinaca", kazala je Rada Trajković.

Evropski pokret Srba pozvao je sve koji osećaju da je njihovo elementarno demokratsko pravo na slobodan glas na predstojecim lokalnim izborima na Kosovu ugroženo, da se obrate toj nevladinoj organizaciji.

"Prikupljeni podaci bice prosleđeni nadleznim državnim službama kao i relevantnim međunarodnim institucijama", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online