Četvrtak 26.09.2013.
11:04 >> 11:15h
Beta

Euleks: Pomozite nam da nađemo ubicu

Euleks još traži ubicu carinika

Kako je saopštio Euleks, na lecima piše: "Poštovane građani, u četvrtak. 19. septembra u 7.45 ubijen je Andrijus Šenevičijus dok se vozilom kretao ka svom radnom mestu. On je bio litvanski carinik koji je radio na uspostavljanju mira i stabilnosti na Kosovu. Njegove ubice su u crno zavile njegovu suprugu i dvoje dece".

Euleks i Kosovska policija apelovali su na građane da budu hrabri i da pomognu hapšenju ubica.

Tim za ZSO: Srbi ne smeju biti taoci zločina

 

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice Srpskih opština na Kosovu i Metohiji ocenio je da je prošlonedeljno ubistvo pripadnika međunarodne misije Euleks uplašilo srpsku zajednicu na severu Kosova koja nipošto ne sme postati talac zločina. U pismu predstavnicima međunarodnih organizacija na Kosovu i ministru za Kosovo Aleksandru Vulinu ocenjuje se da su najnovija zbivanja "očigledno usmerena ka destabilizaciji i stvaranju atmosfere nesigurnosti na severu Kosova".

 

"To će konačno dovesti do lošeg odziva na predstojećim lokalnim izborima, slabljenju Srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i potpunog poraza politike mira", upozorava se u pismu i podseća da je zatraženo da se ubistvo carinika Euleksa hitno rasvetli, a krivci kazne.

2024 © - Vesti online