Sreda 25.09.2013.
23:41
mozzartsport.com

Liga kup: Mančester slavi Ćićarita!

Trenutak odluke: Ćićarito postiže jedini gol na meču
 

Mančester junajted je donekle zalečio rane nakon teškog poraza u gradskom derbiju od Sitija proteklog vikenda! U derbiju treće runde Liga kupa Đavoli su pobedili velikog rivala Liverpul sa 1:0 i uspešno nastavili takmičenje. Gol odluke postigao Ćićarito Ernandez u 46. minutu.


Dejvid Mojes značajno je izmenio tim u odnosu na onaj koji je igrao protiv Građana. Šansu u startnih 11 dobili su Kagava, pomenuti Ćićarito, Smoling, Nani...a u protokolu nije bilo kapitena Vidića, nedovoljno oporavljenog Van Persija, Rija Ferdinanda...


S druge strane, Rodžers nije previše mešao karte, a prvi utisak je svakako da se nakon duge suspenzije u ekipu vratio Luis Suarez. Prvih 45 minuta donelo je dosta jakog tempa i puno duela, ali šansu, onu pravu, iz kategorije stoprocentnih - nijednu. Ipak, igra je nagoveštavala da bi u nastavku moglo da se rasplamsa i pred golovima dva rivala, što se ispostavilo tačnim.


Tek što je startovalo drugo poluvreme mreža gostiju se zatresla. Odlično izveden korner, sjajna kretnja Ćićarita i - mat. Sa pet-šest metara Meksikanac je spakovao loptu u mrežu Minjolea za vođstvo domaćina. Do kraja susreta viđeno je još nekoliko šansi na obe strane. Liverpul je najbliži golu bio u 71. minutu, nakon sjajno izvedenog slobodnjaka Suareza, kada je prečka spasila De Heu. Pre toga pokušao je i Mozes glavom, međutim, španski golman bio je na pravom mestu.
Uzvratio je Junajted preko Runija u dve situacije, da bi poslednju šansu na utakmici za poravnanje propustio Kolo Ture. Lopa je nakon njegovog šuta završila za malo pored stative...


U preostalim današnjim utakmicama uglavnom očekivani rezultati. Stouk je izbacio Tranmer kao gost (1:0), Njukasl je bio bolji od Lidsa (2:0), a Birmingem od premijerligaša Svonsija (3:1). Na meču VBA - Arsenal u regularnom toku bilo je 1:1, a posle izvođenja jedanaesterca Arsenal je slavio sa 4:3.

2024 © - Vesti online