Sreda 25.09.2013.
12:57 >> 12:58h
mozzartsport.com

MilanInter - razum ili ludost?

Na dresovima zajedničkog kluba bi bila i plava boja pored crvene i crne
 

Mnogi su osudili Rajolu i njegove ideje, a sada je istu stvar predložio i bivši direktor Intera Ernesto Paoliljo. Poznato je da Milan i Inter sve teže ostaju konkurentni kako u Evropi tako i u Italiji, a da porodice Morati i Berluskoni sve teže zatvaraju finansijske konstrukcije. Inače, Paoliljo je vrlo uticajan italijanski bankar, koji je tvorac ideje o UEFA finansijskom fer pleju.
“Fuzionišimo Milan i Inter. To je jedini način da ostanemo konkurentni sa najjačim klubovima Evrope. Ovakvom Milanu i Interu je potrebna neka promena jer neće još dugo moći da opstanu. Fudbal je postao biznis i kao takav normalno je da se u njemu dešavaju fuzije kao i u svim ostalim biznisima. Grad Milano ne može da izdrži dva kluba, ali može jedan jak. Navijači bi trebalo da ideju o ujedinjenu vide kao priliku za uspeh, a ne kao neku pretnju. Velike zvezde poput Nejmara bi postale dostupne za dolazak u Milano, imali bi moderan stadion koji bi uvek bio pun. Klub bi se recimo zvao MilanInter? To nije loše ime. A, dresovi bi bili plavo-crno-crveni”, rekao je Paoliljo.

Naravno, niko iz dva kluba nije komentarisao ovu ideju, a iako među navijačima milanskih rivala ne vlada mržnja i rivalitet kao u Đenovi ili Rimu, neverovatno zvuči da bi moglo da dođe do spajanja dva fudbalska giganta.

2024 © - Vesti online