Sreda 25.09.2013.
12:40
mozzartsport.com

FSS obećava da će stati na put nasilju na stadionima!


 Generalni sekretar FSS Zoran Laković
 

"Napravili smo dokument, planski okvir i sad je potrebno da ga razrađujemo. Mislim da će drugi deo naše saradnje sa predstavnicima Tink-tenk grupe, stručnjacima za bezbednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama biti još bolji. Sledeća godina je godina kada ćemo konačno dovesti stvari u red i sportske događaje gledati na miru", rekao je Laković na konferenciji za medije o bezbednosti i sigurnosti na sportskim događajima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Laković je naglasio da FSS ima odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da se to moglo videti na nedavnoj utakmici visokog rizika između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Glavni policijski savetnik Zoran Alimpić je rekao da cilj posete Tink-tenk grupe eksperata prenošenje pozitivnih iskustava i dobre prakse u sprečavanju nasilja na sportskim objektima relavantnim predstavnicima u Srbiji i pružanje podršku u radu.
"Pan-evropski Tink-tenk sačinjen je od stručnjaka za bezbednost iz zemalja Evropske unije, cilj je što efikasnija borbe protiv nasilja na sportskim manifestacijama i to je savetodavno telo UEFA u pogledu davanja instrukcija. Ovaj problem zahteva uključivanje svih delova društva i u cilju jačanja naših kapaciteta danas će biti realizovana obuka naših policijskih službenika".

2024 © - Vesti online