Sreda 25.09.2013.
12:21
mozzartsport.com

Levandovski: U januaru potpisujem za Bajern!

Uskoro saigrači: Levandovski i Riberi

 

Doviđenja Borusijo, odlazim u Bajern! Robert Levandovski je stavio tačku na sve spekulacije oko njegove dalje karijere. Poljski napadač je posle sinoćnjeg meča protiv Minhena 1860 u Kupu Nemačke priznao da će u januaru postati novi igrač Bajerna iz Minhena.
“Da, potpisaću za Bajern u januaru jer tada zvanično stičem uslove da potpišem ugovor”, rekao je Levandovski u izjavi za TV stanicu Sport1.

Ovim njegovim rečima je i definitivno okončana saga koja je traja prethodnih meseci. Bajern je još u maju želeo da Borusiji nanese udarac sličan onome sa Geceom i preotme joj Levandovskog. Poljak je tražio transfer u Minhen i svi su mislili da će Borusija popustiti. Pogotovo što Levandovskom ugovor ističe na kraju ove sezone i minulo leto je bilo poslednja šansa da zarade na njemu. Ipak, čelnici Borusije nisu dali zeleno svetlo i odlučili su da se kockaju.


Levandovski je odbio sve ponude za produženje ugovora i u januaru će potpisati predugovor sa Bavarcima, a u junu i zvanično preći u njihove redove kao slobodan igrač.
"Levandovski ima ugovor do 30. juna 2014. godine, a posle toga neka radi šta hoće", rekao je sportski direktor Borusije, Mihael Cork.


Borusija je doživela još jedan veliki udarac od ljutog rivala i ostala nemoćna pred pritiscima giganta iz Bavarske. Bajernu nije strano da “čerupa” najveće rivale i da otimanjem najboljih igrača slabi direktne konkurente. Levandovskom ostaje da “odradi sezonu” i preseli se u Minhen. Na njegovim partijama od početka sezone se već vidi da to nije onaj isti igrač od prošle sezone, pa Jirgenu Klopu ostaje težak zadatak da ga nekako motiviše.

2024 © - Vesti online