Utorak 24.09.2013.
16:44
Beta

''Obraz'' i ''Naši'': I mi šetamo u subotu

Predsednik pokreta "Srpski obraz" Mladen Obradović na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao je da je svih sedam skupova, koji bi trebalo da budu održani paralelno sa "paradom homoseksualaca", najavljeno u skladu sa Zakonom i Ustavom Srbije i dodao da se nada da ih aktuelne vlasti neće zabraniti, a prostor dati samo onim "koje podržavaju bolesnici iz CIA i sa Zapada".

Vođa ''Obraza'' Mladen Obradović

"Mi smo najavili molitveni hod za srpsku porodicu u subotu, u 9.00 časova. Nadamo se da će veliki broj građana krenuti sa nama ispred Saborne crkve u odbranu svega onoga što nam je sveto i čestito", naglasio je Obradović.

Portparol Srpskog sabora "Zavetnici" Milica Đurđević potvrdila je da je Sabor zakazao skup pred Ustavnim sudom Srbije u subotu u 12.00 časova i da će insistirati da dobije odgovor zašto Srbija još čeka na ocenu ustavnosti sramnog Briselskog sporazuma.

"`Gej parada` je tu da skrene pažnju građana od izbora na Kosmetu, od Briselskog sporazuma. Nju finansiraju šiptarski lobisti, a naše vlasti dozvoljavaju da Beogradom marširaju i evropski pedofili i da pred Vaznesenjskom crkvom dižu srednji prst. Mi smo ti koji koji brane Ustav i Zakon, a naši vlastodršci ga sramno krše", ocenila je Đurđevićeva.

Predsednik SNP "Naši" Ivan Ivanović potvrdio je da je "ovaj pokret prijavio skup `Sačuvajmo prirodna bogatstva Srbije` sa kamenjem, benzinom i šipkama, o kome su juče naširoko izveštavali prozapadni, a srpski mediji".

"Zvanično vam objavljujem da mi stojimo iza najave. Zakazali smo skup u isto vreme kada se planira `parada srama` da bi ukazali na nameru Holandije, Norveške, Nemačke, CIA i ostalih finansijera da preko svojih poslušnika u Srbiji promene čitav kod srpskog naroda", rekao je Ivanović.

Bezbednosne agencije Srbije juče su objavile preliminaran izveštaj o bezbednosnim preduslovima za održavanje ovogodišnje gej parade u kome se navodi da "postoje bezbednosne pretpostavke da se on održi 28. septembra u Beogradu".

2024 © - Vesti online