Utorak 24.09.2013.
17:50
Beta

"Miloševićeva smena je bila dobra za SPS"

SPS nije ista partija kao u vreme Slobodana Miloševića: Ivica Dačić, premijer Srbije
 

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratli na vlast", rekao je Dačić.

Pročitajte još:

* Zlo ili dobro: 13 godina od pada Slobodana Miloševića

Dačić, lider SPS, rekao je da je to sada nova partija. Ona ne može da ispravi prošlost, ali može da se utiče na sadašnjost i budućnost.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da bi "voleo da predsednik Rusije Vladimir Putin poseti Srpsko-ruski humanitarni centar" u Nišu.

Dačić je u Nišu gde je s ruskim ministrom za vanredne situacije Vladimirom Pučkovim posetio humanitarni centar, rekao da bi voleo da Putin poseti Niš prilikom dolaska na početak radova na izgradnji Južnog toka u Srbiji. Premijer Srbije je istakao da više neće da odgovara na pitanja da li je centar u Nišu vojna baza ili humanitarni centar.

"To je naša odluka, mi smo suverena država. Malo je situacija licemerna: Rusija je najveći spoljnotrgovinski partner zapadnih zemalja, i oni mogu da se ljube sa Putinom, a mi ne možemo zajedno da spasavamo ljudske živote", rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija suverena zemlja i da čak i da hoće da ima vojnu bazu, ona će da donese odluku o tome - "a neće", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online