Utorak 24.09.2013.
14:34
Beta

Stojanović: Odgovorni nisu osećali potrebu da razgovaramo

 Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović
 

"Ni ja, ni bilo ko drugi ne želi da bude ispred Zvezde, svi smo mi u službi kluba. Bio sam veoma jasan posle utakmice, hteo sam da popričamo, ali odgovorni nisu osećali potrebu da to radimo. Nikoga nisam dobio od čelnika, čekao sam epilog sednice Upravnog odbora i on je bio takav kakav jeste", rekao je Stojanović novinarima na stadionu Zvezde.

Stojanović je dodao da nije imao nijedan sastanak posle utakmice na Vračaru, već da se samo u ponedeljak u toku dana čuo sa potpredsednikom kluba Slavišom Kokezom.

Iako je u nedelju, posle poraza od Voždovca (0:1) u prvenstvu najavio hitan sastanak sa čelnicima i odlazak iz kluba, Upravni odbor Zvezde juče je doneo odluku da Stojanović nastavi sa radom.

"Podrška je dobrodošla, ali problemi ostaju isti. Biću srećan kada počnemo da osvajamo bodove i kada budemo izgledali kao ekipa od prvog do poslednjeg minuta", istakao je trener crveno-belih.

On je naveo da su svi u klubu ponedeljak iskoristili da "ohlade glave" posle utakmice sa Voždovcem u nedelju. 

"Ja sam rešavao privatne probleme i iščekivao šta će biti na Upravnom odboru. Oni su znali gde sam, možda nisu hteli da mi remete mir. To je sve sastavni deo života", rekao je Stojanović. 

Trener je istakao da za trenutno stanje u klubu svi snose odgovornost. 

"Mi možemo i moramo bolje. Svako od nas bi trebalo da se pogleda u ogledalo i da bude samokritičan. Nije lak put do sna, ali je lak do dna. Sa tom filozofijom moramo da idemo dalje i pokušamo da prikažemo bolje partije. Zvezda je ekipa koja slabe stvari mora da svede na minimum jer drugi timovi više nemaju strah da napadnu Zvezdu i na nama je velika odgovornost da to preokrenemo, da nas opet poštuju", rekao je Stojanović.

Na pitanje da li je igračima potrebna "šok terapija", Stojanović je odgovorio da "to zavisi na kakav šok udaraš".

"Svi krediti su ispucani i ja ne smem da dozvolim da neko opet zabrlja. Kvalitet nam ne dozvoljava ništa drugo osim ozbiljnog rada".

Govoreći o prelaznom roku, trener Zvezde je rekao da je bilo mnogo predloga oko dovođenja igrača, ali da je on imao drugačijih ideja i dodao da je za njega svaka utakmica prelomna i da više ne želi sam sebi da stvara pritisak.

Zvezda će sutra od 15 časova igrati protiv Proletera na stadionu Vojvodine u Novom Sadu, utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije, a trener beogradskog kluba rekao je da se sada sva koncentracija i trud ulažu u svaku utakmicu.

"Moramo da pobedimo Proleter iz više razloga i biće nekolicina promena u timu". 

Novinare je zanimalo zašto je Ifeani Onjilo, koji je došao iz Javora za 450.000 evra, odigrao samo 140 minuta za Zvezdu.

"Igrači ne bi trebalo da se mere po tome ko koliko košta, to nije parametar. Onjilo ima kvalitet, ali moram da budem siguran da, kada izađe ispred gola, to biti gol. Frapiran sam niskim procentom realizacije naših napadača. Nama je najbolji strelac vezni igrač", rekao je Stojanović.

2024 © - Vesti online