Utorak 24.09.2013.
14:25
Dejli mejl

Dečak (4) razoružao teroristu u Najrobiju

Mali Eliot i njegova sestrica Amelija i dalje grčevito drže Mars čokoladice koje im je  terorista dao. Kao da ne primećuju leš pored njih
 

Eliot Prior (4) iz Vindzora u Velikoj Britaniji, osetio je potrebu da odbrani majku Amber i šestogodišnju setru Ameliju od teroriste u kenijskom tržnom centru. Sve što je dečak uradio, a što se pokazalo da je dovoljno, bila je iskrena kritika. "Ti si veoma loš čovek", rekao je dečak.  

Neverovatno, ali napadač se sažalio na majku sa decom i rekao "molim vas, oprostite mi, nismo mi čudovišta", a onda Eliotu i Ameliji dao čokoladice i produžio dalje u krvavi pir.

Majka Amber sa ćerkom i hrabrim sinom

Porodica se sa teroristom srela u supermarketu, gde su posle maminog posla došli da kupe mleko i ostale potrepštine za večeru. Majka je ispričala novinarima da se sa decom sakrila ispod frižidera sa mesom pošto je čula pucnjavu i videla kako mrtvi padaju po prodavnici. Ona je skoro dva sata ležala preko dece, grejući ih i braneći svojim telom, kada ih je pronašao napadač koji je došao u pohod i po malo mesa.

Priča o hrabrom dečaku i teroristi "mekog srca", pojavila se danas, četvrtog dana krize u Najrobiju. Iako iz tržnog centra i dalje odjekuju sporadične detonacije, kenijska vlada je saopštila da je izvukla skoro svo taoce, a da vojka veći deo objekta drži pod kontrolom.

U napadu islamista iz grupe El Šabab na tržni centar u Najrobiju ubijeno je 69 osoba. Vlasti su saopštile da su napadači poreklom iz različitih zemalja, a među njima ima "dvoje ili troje Amerikanaca" i "Britanka", rekla je kenijska ministarka spoljnih poslova.

2024 © - Vesti online