Utorak 24.09.2013.
15:21
avaz.ba

Brega se vratio u rodno Sarajevo

Posle više od dve decenije Goran Bregović se vratio u rodno Sarajevo
 

Još od januara prošle godine u Breginim dokumentima kao adresa stanovanja upisana je sarajevska ulica Čekaluša. I muzički studio, takođe prošle godine, prebacio je u Sarajevo i kao asistenta angažovao studenta Muzičke akademije. U pauzama između koncerata Brega u sarajevskom studiju kompuje nove projekte, a među njima i operu "Orfej", za koju je dobio porudžbinu od nekoliko evropskih kuća.

Bregović, koji već godinama uživa svetski ugled, o čemu svedoči i to da je bio u konkurenciji za muzičku nagradu Gremi, počasni je doktor britanskog Univerziteta Šefild, počasni građanin Buenos Airesa, Atine, Tirane, a trenutno se nalazi na velikoj turneji na kojoj promovira svoj aktuelni album "Šampanjac za Cigane".

Nastupao je u prestižnim svetskim dvoranama, a trenutno sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane svira u Italiji. Narednog meseca njegove koncertne destinacije biće Amerika i Meksiko.

Uz sve to, prema informacijama "Dnevnog avaza", Brega priprema veliki i važan projekt koji će imati internacionalni odjek, a njegova velika promocija biće upriličena upravo u Sarajevu.

2024 © - Vesti online