Utorak 24.09.2013.
13:42
Beta

"Povratak Šešelja uzdrmaće SNS"

Jedino je Vojislav Šešelj pretnja za SNS, smatra politički analitičar Cvjetin Milivojević
 

"Da bi opozicija napravila promene, osim koalicije Liberalno demokratske partije (LDP) i DS, potrebno je da tu budu i manje stranke poput Zajedno za Srbiju, Nove stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, a možda i Ujedinjeni regioni Srbije", rekao je
Milivojević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, čak i tu postoji problem, jer mnoge od tih stranaka imaju isti zavičaj - Demokratsku stranku (DS), što može dovesti do nesuglasica oko izbora lidera ujedinjene opozicije. Predsednici DS i LDP Dragan Đilas i Čedomir Jovanović razgovarali su juče o mogućoj saradnji.

"Ni tako formirana koalicija ne može srušiti ovu vlast, jer oni građani koji razmišljaju nacionalno nemaju za koga da glasaju, a Demokratska stranka Srbije (DSS) je protraćila neke šanse koje su se pružale", kazao je Milivojević.

On je dodao da se na pitanju Kosova pokazalo da građani nisu imali alternativu, ali da bi ako Šešelj do proleća dođe u Srbiju Srpske radikalne stranke (SRS) mogla ozbiljno da parira SNS-u.

"Deo biračkog tela SRS već je pretio SNS na prethodnim izborima, a ako se do proleća Šešelj vrati u Srbiju, može doći do ozbiljnog takmičenja između te dve stranke", rekao je Milivojević.

2024 © - Vesti online