Utorak 24.09.2013.
00:48
Beta

Đilas prodao firmu Bugarima

Dragan Đilas

Kako se navodi, Gergov je u medijskom biznisu od dvadesetak godina i dugogodišnji je bugarski partner "Central Juropijen medija enterprajziza" (CME, Central European Media Enterprises) i firme "Njuz koprporejšn" (News Corporation) koje posluju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Krasimir Gergov je i akcionar medija grupe BTV, vodeće medijske kuće na bugarskom tržištu - sa 44 odsto udela, predsednik je oglašivačke agencije Kres, prve bugarske "full service agencije", a partner je u najvećoj medijskoj agenciji Piero 97, kao i u vodećem OOH provajderu JC Decaux. Gergov u svojim kompanijama u Bugarskoj zapošljava oko 1.000 ljudi.

Krasimir Gergov je pionir u razvoju golfa u Bugarskoj i predsednik je Golf asocijacije Bugarske, navodi se u saopštenju. Generalni direktor Multikom grupe Jadranka Drinić je ocenila da je preuzimanje te agencije značajan posao koji će omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove prednosti u regionu i šire.

Ona je istakla da promena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza.

"Direkt medija" je, kako se navodi, kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u sedam zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji.

2024 © - Vesti online