Ponedeljak 23.09.2013.
18:55
Beta

Dačić na čelu tela koje nas vodi u EU

Osnovano Koordinaciono telo za proces pristupanja EU
 

Posle sednice je saopšteno da je Vlade danas usvojila sve dokumente neophodne za uspostavljanje strukture za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU. Usvojena je analiza aktivnosti u procesu pregovora i utvrđena Osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava da bi opterećenje sudova bilo ravnomrnije i da bi se građanima omogući lakši pristup sudstvu.

Predlogom zakona predviđeno je da se u Srbiji broj osnovnih sudova poveća na 66, a da se smanji broj sudskih jedinica.

Ministarstva dobila nove sekretare

 

Vlada Srbije postavila je danas državne sekretare u nekoliko ministarstava. Posle sednice Vlade je saopšteno da je Dušan Rafailović postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu saobraćaja. Željko Radošević, Maja Timotijević i Senad Mahmutović su postali državni sekretari u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Vlada je donela i rešenja o postavljenju Ljubiše Milosavljevića, Nikole Ćorsovića i Nikše Vušurevića za državne sekretare u Ministarstvu finansija. Za državnog sekretara u Ministarstvu privrede postavljen je Radojko Srbljanović. 

2024 © - Vesti online