Ponedeljak 23.09.2013.
15:22
M. Stojiljković - Vesti

Vidić: Osećao sam se "užasno"

Poraz mnogo boli: Nemanja Vidić i Serhio Aguero


Nije kao onaj najgori poraz od 1:6 oktobra 2011. na Old Trafordu, ali i ovaj poslednji 1:4 od gradskog rivala Sitija izuzetno je zaboleo fudbalere Mančester Junajteda.

Kapiten Nemanja Vidić je izjavio da se posle meča osećao "užasno", ali i dodao da Junajted iz ovog poraza mora da izađe još jači.


- Užasan je osećaj kad izgubite derbi - rekao je Vidić za engleske medije. - Pogotovo je bolno kad izgubite utakmicu posle ovakve igre. Gubili smo sa 4:0 i bilo je zaista teško. Ni u jednom trenutku nismo bili blizu da pobedimo, čak ni da osvojimo bod. To je razočaravajuće, ali moramo brzo da se podignemo. Trenutno smo potišteni, ali već od sutra moramo da budemo pozitivni, da pobedimo sledeću utakmicu i krenemo napred.


Mančester Siti je od početka meča bio jači i odlučniji, a posle asistencije srpskog asa Aleksandra Kolarova mrežu "crvenih đavola" načeo je najbolji akter meča, Argentinac Serhio Aguero. Do kraja utakmice on je postigao još jedan gol, a strelci su još bili Jaja Ture i Samir Nasri za "građane", dok je počasni gol za goste postigao je Vejn Runi.


- Oni su od prvog minuta zaigrali agresivno, nametnuli svoj stil igre, mi se praktično nismo videli - priznaje Vidić. - Moramo da naučimo ovu lekciju i da se što pre pripremimo za sledeći meč i pobedimo. Veoma je važno brzo se podići i vratiti na pravi put.


Junajted sledeći meč igra već u sredu protiv najvećeg rivala Liverpula u Liga kupu Engleske. Taj duel igra se na Old Trafordu, a u centru pažnje biće Urugvajac Luis Suarez, koji se vraća u tim Liverpula posle 10 mečeva suspenzije, koje je zaradio pošto je prošle sezone na meču sa Čelzijem ugrizao za rame kapitena srpske reprezentacije Branislava Ivanovića.

2024 © - Vesti online