Ponedeljak 23.09.2013.
12:11
Beta

Đilas: Neka narod odluči o mojoj smeni

''Mislim da je rešenje ove krize, kada koalicioni partneri više ne podržavaju vlast, da prepustimo građanima da sami kažu da li su zadovoljni onim što je urađeno u gradu", rekao je Đilas novinarima na otvaranju surčinskog Doma zdravlja.

Na pitanje da li je obezbedio većinu uoči sutrašnje sednice gradskog parlamenta, Đilas je kazao da neće da se bavi dnevno-političkim temama.

Ne bavim se dnevno-političkim temama: Dragan Đilas

"Moj posao je da radim kao gradonačelnik 24 sata i ja se tako i ponašam", rekao je on.

Đilas je naveo da smatra da će svi koji su bili u gradskoj vlasti, ali i opozicija, biti ponosni na ono što je urađeno u Beogradu u prošlih pet godina, od kada je on gradonačelnik.

Opozicione SNS i DSS predale su danas inicijativu za smenjivanje Đilasa u Skupštini Beograda čija je sednica zakazana za sutra. Smena gradonačelnika zavisi od koalicionih partnera DS, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera
Srbije, čiji se čelnici još nisu izjasnili o smenjivanju gradonačelnika.

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je da ta stranka, koja je deo vladajuće većine u Beogradu, još nije odlučila kako će se ponašati na sednici Skupštine grada na kojoj će se raspravljati o smenjivanju Đilasa.

Krkobabić je za B92 rekao da će se na sutrašnjoj sednici rešiti sva pitanja - da li će u Beogradu biti uvedene privremene mere ili će vlast biti prekomponovana.

2024 © - Vesti online