Ponedeljak 23.09.2013.
15:37
telegraf.rs

To je ljubav: Kupio ženi 56.000 haljina za 56 godina

Ovo je samo delić kolekcije haljina gospođe Brokman
 

Prvih 10 haljina u impresivnoj Brokmanovoj kolekciji bile su besplatne koje je dobio kada je radio u luci u Bremenu, u kojoj je svaki radnik gratis dobijao zaplenjene stvari. Sve je poklonio svojoj tadašnjoj devojci Margo koju je uskoro zaprosio, a njeni roditelji imali su samo jedan uslov – da se isele iz zaraćene Nemačke i presele u Ameriku, što su i učinili.

Par se venčao u Ohaju, a zatim preselio u Arizonu, dok se konačno nije skrasio u Kaliforniji. Bračni par Brokman oduvek je voleo ples i svake nedelje su odlazili na igranke da usavršavaju plesne korake. Pol je želeo da njegova draga ima što više haljina koje bi menjala za plesni podijum, pa je tako odlučio da joj kupuje što više.

Posle 20-ak godina Margo je sakupila 25.000 haljina. Ona nikad nije volela kupovinu, uvek je pre ostajala da čisti kuću. Tako je godinama Pol šetao ogromnim odeljenjima velikih tržnih centara i birao najlepšu haljinu za svoju voljenu suprugu. Kupovao je haljine pre i posle posla, a nekad je izlazio i u toku radnog vremena da bi našao najlepšu. Nekada se kući vraćao i sa 30 različitih kreacija.

Satima bi posmatrao odevne predmete koji bi mu se najviše dopali i zamišljao svoju suprugu u njima, a zatim pravio selekciju koja je uvek bila baš po meri Margo.

Nekada je trošio sav novac na haljine i onda bi narednih nedelju dana ostajao bez dolara. Najskuplja koju je kupio koštala je 300 dolara i nju Margo nikad nije obukla, kao ni 55.000 ostalih haljina.

2020 © - Vesti online